programma

VRIJDAG

14u: opening camping

17u: opening festivalweide

Faith Market tot 20u

Art Expo tot 20u

Opvang / programma kids tot 21u

18u: wake (kids + teens)

19u: Cor Van Acker & S. Eve

20u: official opening Mainstage
20u: Paul Colman

21u15: Trinity

23u: Rogier Pelgrim

Faith Market open: 17u-20u

Informatie & HIA-stand open: 17u-23u

20u:

21u15:

17u: DJ Steve

18u:

Rond een kampvuur beleven we samen met jullie het verhaal van Jozef en zijn broers, en hun aankomst in Egypte. Theater, liedjes en een uitgelaten sfeer!

19u: newcomers

23u:

Art Zone open: 17u-20u

Prayer Zone open: 17u-20u

Teen Zone open: 17u-19u

18u: wake (small stage)

Kids Zone open: 17u-21u

18u: wake (small stage)

19u: dansfeestje

ZATERDAG

8u: ontbijt voor kampeerders (Alpha Tent)

8u30: morning praise

9u: start kinderprogramma tot 19u

keuzeprogramma

11u: One Man Show

15u: wie heb ik aan de lijn?

16u: KISI Kids

9u: start tienerprogramma

9u30: ochtendgym

10u: worship (i.s.m. Cross that bridge)

10u:

Faith Market tot 18u

Art Expo tot 20u

10u: Workshops voor volwassenen en teens (Alpha Zone – Bible Zone – Art Zone – Teen Zone)

10u30: Woordkunst door verschillende kunstenaars

11u30: Workshops voor volwassenen en teens (Alpha Zone – Bible Zone – Art Zone – Teen Zone)

12u: Jack Couch

12u45: The Gentle JazzMen

12u30: midday praise

13u-20u: Film & Visuele kunst

14u: Workshops voor volwassenen (Alpha Zone – Bible Zone – Art Zone)

14u: Sport & Spel voor teens

15u: Mike Shining

15u: De laatste 7 woorden van Christus – La Chapelle Sauvage

16u40: dans YWAM

17u: StereoSnap

18u: Benjamin Vermeulen

19u15: Pyramid Park

20u15: Jan Jakob

21u30: Martin Smith

23u: HAVAN

 

9u30: wake up gym

10u: worship

15u:

17u:

19u15:

21u30:

8u: ontbijt voor kampeerder (Alpha Tent)

10u: workshop 1

Wanneer maken jullie tijd voor elkaar? De (Pre) Marriage Course is een serie van 7 leuke en romantische date-nights mèt inhoud. Jullie krijgen meer inzicht in jezelf, je (toekomstige) partner en jullie relatie.

10u30: woordkunst

Het podium voor woordkunst is een veilige plek voor mensen en teksten in van alle vormen. Ervaren schrijvers met boekpublicaties en jong en aanstormend talent dompelen jullie onder in de wonderlijke wereld van het woord . Wij schotelen voorleesverhalen, gedichten én slam poetry voor. Laat je verrassen door wervelende woorden, geestige anekdotes en een stevige portie woordkunst.

11u30: workshop 2

Voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar is er Alpha Youth. Een geweldige plek ‘to explore the meaning of life’.  Alpha Youth: gratis, gezellig en zonder gedoe! 

12u:

12u45:

14u: workshop 3

De Alpha-cursus is al een begrip in heel veel landen. Allerlei kerken en geloofsgemeenschappen gebruiken deze cursus van 10 avonden als hun belangrijkste hulpmiddel om het Goede Nieuws van Jezus Christus door te geven. 

16u:

Internationale familie van kinderen, jongeren en volwassenen die op weg gaat met liederen en musicals tot eer van God.

16u45: dansmoment YWAM

18u:

20u15:

23u:

Art Zone open: 10u-20u

10u: workshop 1

Thomaskapel

Hoe kun je met God samen werken en kunst maken die krachtig spreekt tot mensen.

Kapittelzaal

In deze workshop nemen de broeders en zusters van Chemin Neuf je mee in één van de hoofdthema’s van het festival: eenheid. Verschillende sprekers zullen stil staan bij wat eenheid voor ons betekent als Christenen.

Refter – workshop voor tieners

De workshop, storytelling, begint bij het standbeeld van Pedro Coloma, voor de ingang van de abdijkerk. We gaan op zoek naar sporen van Pedro Coloma, stichter van de abdij. We wandelen door de tuin van de abdij, waarbij we naar sporen zoeken van het abdijleven. We gaan binnen in de kerk, waar het verhaal van Bernardus en de Cisterciënzers tot leven komt, en we ontdekken hoe het gebedsleven van de monniken eruitzag. 

10u30: workshop 2

Thomaskapel

In deze workshop vertelt Carla hoe ze regelmatig wonderen van bekering en genezing meemaakt door haar kunstwerken. Laat je inspireren om jouw gaven en vak vrucht te laten dragen.

Kapittelzaal

Een wervelend interactief gebeuren waar je voortdurend op het verkeerde been wordt gezet. Zien we de werkelijkheid? Of enkel dat wat we graag willen zien?

Refter – workshop voor tieners

De workshop, storytelling, begint bij het standbeeld van Pedro Coloma, voor de ingang van de abdijkerk. We gaan op zoek naar sporen van Pedro Coloma, stichter van de abdij. We wandelen door de tuin van de abdij, waarbij we naar sporen zoeken van het abdijleven. We gaan binnen in de kerk, waar het verhaal van Bernardus en de Cisterciënzers tot leven komt, en we ontdekken hoe het gebedsleven van de monniken eruitzag. 

13u-20u: film en visuele kunst

Thomaskapel

14u: workshop 3

Kapittelzaal

Tijdens deze workshop zullen we vooral stappen uit de moderne danstechnieken gebruiken, om samen beweging te verkennen en te ervaren hoe we DANS kunnen gebruiken om God te aanbidden! Draag comfortabele kleding en neem dansschoenen / tennisschoenen / goede sokken mee!

15u: klassiek concert: De 7 laatste woorden van Christus aan het kruis – Haydn

10u: workshop 1

Mark-Tent

Of het nu gaat om een preek voor volwassenen, een eenvoudige boodschap voor kinderen, of een persoonlijk getuigenis, het wordt zoveel aanschouwelijker met een objectles. In een praktische workshop leer je hoe je aan de hand van eenvoudige materialen je woorden kracht kan bijzetten.

Luke-Tent – voor tieners

Een verschil maken in de wereld van vandaag, maar hoe? We gaan dit samen ontdekken, onder andere door rollenspellen.

John-Tent – voor tieners

Hoe groen is jouw geloof? Of heeft dat er niets mee te maken? Klimaatmarsen, shoppen bij Primark, of minder vlees eten. Is dat ook iets waar jongeren die geloven over moeten nadenken? Ga in gesprek met Benno Geertsma, al jarenlang bezig met geloven en duurzaam leven. En ontdek zelf wat jij kan doen!

Matthew-Tent – voor tieners

Wanneer men de Bijbel leest, is het bijna onvermijdelijk om niet geïnspireerd te worden. Verschillende verhalen, zowel uit het Oude als het Nieuwe Testament voelen herkenbaar en zetten ons aan om te reflecteren en over te gaan tot actie. We laten onze creativiteit op de vrije loop om, vanuit deze Bijbelse inspiratie, een verschil te kunnen maken in onze huidige samenleving.

 

11u30: workshop 2

Matthew-Tent

Ga samen met Peter Verbeiren aan de hand van korte filmfragmenten in gesprek over een thema. Een kans om mooie, interessante films te ontdekken, maar vooral om elkaar te ontmoeten, te delen over onze ervaringen en zo geïnspireerd en bemoedigd te worden. Het thema van het cinécafé op “Art of Faith”? Dankbaar voor onverwachte ontmoetingen die kracht geven… met enkele verrassende filmfragmenten.

John-Tent – voor tieners

Aan de hand van foto’s vertelt Stephan Michiels over zijn jeugd in een streng katholiek gezin. Als fan van hardrock, motorrijder en drugsverslaafde sloot hij zijn hart om niet gekwetst te worden. Tot die kerstavond, toen hij voor de wieg van Jezus vroeg: “Ach, als U in mijn hart geboren kon worden!”. Vanaf dat moment begint een stapsgewijze reis terug naar het geloof.

Mark-Tent

Het volledige evangelie van Marcus in 90 minuten en dat met slechts twee avonden en één dag repetitie? Dat kan nooit goed zijn! En toch…. Wil je weten hoe dat mogelijk is? En hoe je zelf het Marcusdrama als evangelisatietool kan inzetten? Kom naar de workshop en proef hoe het eruit zou kunnen zien…

Luke-Tent

In het noorden van Irak is vervolging nooit ver weg. In 2014 trokken extremisten van Islamitische Staat (IS) moordend en plunderen door het land. Veel christenen zijn vermoord of verdreven. De christenen die nog zijn overgebleven hebben het gevoel hebben dat de samenleving hen uitspuugt. Tijdens dit seminar deelt Iraakse kerkleider Father Ammar zijn persoonlijke verhaal. 

 

14u: workshop 3

Matthew-Tent

Gave Veste is een vzw voor het werk onder vluchtelingen in België. Het is ons verlangen dat vluchtelingen in België worden gezien en geliefd. We willen dat vluchtelingen kennis maken met het evangelie van Jezus Christus. 

Mark-Tent

“Dansen is 3 keer bidden”. In het dansen drukken we onze vreugdes uit, maar ook onze twijfels, onze strijd, onze toenadering naar en onze verwijdering van de Heer. We leren mekaar te dragen en we laten ons dragen door de muziek. We gebruiken heel ons lichaam om de Heer te loven, te prijzen, te danken.

Luke-Tent

Identiteit; Ieder mens is gemaakt is om iets moois voort te brengen. Om te kunnen excelleren is er wel een goede en veilige setting nodig in je leven. Deze basis van wie we zijn komt vanuit wie we zijn in Gods ogen. Hoe maak je dat praktisch en pas je dat toe in je eigen ziel?

John-Tent

God is Liefde, zegt de christen. Maar in onze samenleving wordt liefde door heel wat mensen in de eerste plaats geassocieerd met pijn en teleurstelling. Toch kan de christelijke kijk op liefde en relaties ook vandaag nog mensen dichter bij de Heer brengen. Hoe? Dat leer je in deze interactieve workshop.

Prayer Zone open: 8u30-20u

8u30: morning praise

10u: workshop 1

12u30: midday praise

Teen Zone open: 9u-17u

10u: workshop 1

Bij het sjorren verbind je twee balken aan elkaar met touw. Deze veelgebruikte techniek is handig voor het bouwen van constructies, zoals tenten op palen, tafels, vlaggenmasten, etc. Kom en leer hoe je deze iconische scoutstechniek toepast!

God prijzen en loven kan je op vele manieren doen, in deze workshop gaan we uit de bol gaan voor God. We gaan dansen voor God en veel kampherinneringen ophalen met leuke kamp-/volksdansen. Dus heb je zin om even los te gaan? En heb je nog energie over? Kom zeker af!

Nog meer tienerworkshops?

Creatief Bijbellezen (Bible Zone – Matthew Tent)
Mannen en vrouwen van dialoog (Bible Zone – Luke Tent)
Ecologie en duurzaamheid (Bible Zone – John Tent)
Storytelling (Art Zone – Refter)

11u30: workshop 2

Nog meer tienerworkshops?

Alpha Youth (Small Stage)
Getuigenis (Bible Zone – John Tent)
Storytelling (Art Zone – Refter)

14u: Sport & Spel met Sportquest

Kids Zone open: 9u-19u

9u30: keuzeprogramma

dans – klei – schilderen – volksspelen – groot spel 

11u:

Optreden door christengoochelaar.

13u30: keuzeprogramma

klei – schilderen – volksspelen – groot spel – email

15u: Wie heb ik aan de lijn?

Als gezin samen bidden.

16u: KISI Kids (small stage)

16u45: dans YWAM (small stage)

17u: keuzeprogramma

klei – schilderen – volksspelen – groot spel – email

ZONDAG

8u: ontbijt voor kampeerders (Alpha Tent)

8u30: morning praise

9u: start kinderprogramma tot 14u

9u30 en 10u: familieshow ‘Speciaal voor jou’ – zandkunstenaar

10u30: Godly Play of Connect with God

9u: Art Zone open tot 14u (gesloten tijdens celebration)

9u30: mogelijkheid tot aansluiten bij de Eucharistie in de abdijkerk

10u: Faith Market tot 13u

10u45: Celebration

i.s.m. Cross that bridge

12u15: Kiwisap

10u45: celebration

8u: ontbijt voor kampeerders (Alpha Tent)

12u:

Art Zone open: 9u-10u45 en 12u-14u

Prayer Zone open: 8u30-10u

8u30: morning praise

Teen Zone open: 9u-10u45

Kids Zone open: 9u-14u

9u30 en 10u:

‘Speciaal voor jou’: parabel over God die ons talenten geeft.

10u30: Godly Play of Connect met God

sponsors