WORKSHOPS VOOR VOLWASSENEN

Wat is het Bijbelse fundament van creativiteit en kunst? In deze workshop leer je zien waar God creatieve manieren van communicatie gebruikte. Je leert over de joods/christelijke visie op kunst, waar het niet gaat om presteren, maar om relatie.

De Alpha-cursus is al een begrip in heel veel landen. Allerlei kerken en geloofsgemeenschappen gebruiken deze cursus van 10 avonden als hun belangrijkste hulpmiddel om het Goede Nieuws van Jezus Christus door te geven. Wil je ervaren wat het is om deze cursus te geven of als deelnemer mee te doen? Kom dan naar de Alpha tent zaterdagmorgen om 14 uur. Koffie en thee staan ook klaar. Wil je vast even kijken wat het is, kijk dan op www.alphavlaanderen.be

Of het nu gaat om een preek voor volwassenen, een eenvoudige boodschap voor kinderen, of een persoonlijk getuigenis, het wordt zoveel aanschouwelijker met een objectles. In een praktische workshop leer je hoe je aan de hand van eenvoudige materialen je woorden kracht kan bijzetten.

“Dansen is 3 keer bidden”. In het dansen drukken we onze vreugdes uit, maar ook onze twijfels, onze strijd, onze toenadering naar en onze verwijdering van de Heer. We leren mekaar te dragen en we laten ons dragen door de muziek. We gebruiken heel ons lichaam om de Heer te loven, te prijzen, te danken.

In deze workshop nemen de broeders en zusters van Chemin Neuf je mee in één van de hoofdthema’s van het festival: eenheid. Verschillende sprekers zullen stil staan bij wat eenheid voor ons betekent als Christenen. Waarom is het zo belangrijk, wat zijn de uitdagingen, en vooral: hoe kunnen we de uitdagingen op een hoopvolle manier aangaan en eenheid concreet beleven?

Wanneer maken jullie tijd voor elkaar? De (Pre) Marriage Course is een serie van 7 leuke en romantische date-nights mèt inhoud. Jullie krijgen meer inzicht in jezelf, je (toekomstige) partner en jullie relatie. Iedere bijeenkomst begint met een heerlijk diner voor twee. Vervolgens kijk je afwisselend video en zijn jullie met z’n tweeën in gesprek over de aangeboden onderwerpen, waaronder ‘De kunst van communicatie’, ‘De impact van je familie’ en ‘Goede seks’ . Zaterdag 10 uur Alpha tent. Even voorproeven: www.marriagecourse.nl (we werken veel samen met Alpha Nederland).
Ga samen met Peter Verbeiren aan de hand van korte filmfragmenten in gesprek over een thema. Een kans om mooie, interessante films te ontdekken, maar vooral om elkaar te ontmoeten, te delen over onze ervaringen en zo geïnspireerd en bemoedigd te worden. Het thema van het cinécafé op “Art of Faith”? Dankbaar voor onverwachte ontmoetingen die kracht geven… met enkele verrassende filmfragmenten.
Het volledige evangelie van Marcus in 90 minuten en dat met slechts twee avonden en één dag repetitie? Dat kan nooit goed zijn! En toch…. Wil je weten hoe dat mogelijk is? En hoe je zelf het Marcusdrama als evangelisatietool kan inzetten? Kom naar de workshop en proef hoe het eruit zou kunnen zien…
Profetische kunst hoe werkt dat? Hoe kun je met God samen werken en kunst maken die krachtig spreekt tot mensen. In deze workshop vertelt Carla Veldhuis hoe ze regelmatig wonderen van bekering en genezing meemaakt door haar kunstwerken. Laat je inspireren om jouw gaven en vak vrucht te laten dragen.
Wat als IS je land inneemt, alles in puin ligt en je getraumatiseerd achterblijft? Vlucht je? Geef je op? In het noorden van Irak is vervolging nooit ver weg. In 2014 trokken extremisten van Islamitische Staat (IS) moordend en plunderen door het land. Veel christenen zijn vermoord of verdreven. De christenen die nog zijn overgebleven hebben het gevoel hebben dat de samenleving hen uitspuugt. Tijdens dit seminar deelt Iraakse kerkleider Father Ammar zijn persoonlijke verhaal. Wat betekent hoop voor mensen die leven op een plek waar dit soms ver te zoeken is?
Een wervelend interactief gebeuren waar je voortdurend op het verkeerde been wordt gezet.
Zien we de werkelijkheid? Of enkel dat wat we graag willen zien?
Gave Veste is een vzw voor het werk onder vluchtelingen in België. Het is ons verlangen dat vluchtelingen in België worden gezien en geliefd. We willen dat vluchtelingen kennis maken met het evangelie van Jezus Christus. Gave Veste bestaat om de kerken in België te bewegen om Recht, Barmhartigheid en Geloof te delen met vluchtelingen.
Tijdens deze workshop zullen we vooral stappen uit de moderne danstechnieken gebruiken, om samen beweging te verkennen en te ervaren hoe we DANS kunnen gebruiken om God te aanbidden! Als je al enige danservaring hebt is dat handig, maar iedereen die geïnteresseerd is, is welkom om deel te nemen aan dit seminar. Draag comfortabele kleding en neem dansschoenen / tennisschoenen / goede sokken mee!
We gaan wat choreografie leren en ook werken met improvisatie. Kom en geniet van een actief en creatief 1,5 uur in Gods aanwezigheid!
God is Liefde, zegt de christen. Maar in onze samenleving wordt liefde door heel wat mensen in de eerste plaats geassocieerd met pijn en teleurstelling. Toch kan de christelijke kijk op liefde en relaties ook vandaag nog mensen dichter bij de Heer brengen. Hoe? Dat leer je in deze interactieve workshop.
Identiteit; Ieder mens is gemaakt is om iets moois voort te brengen. Om te kunnen excelleren is er wel een goede en veilige setting nodig in je leven. Deze basis van wie we zijn komt vanuit wie we zijn in Gods ogen. Hoe maak je dat praktisch en pas je dat toe in je eigen ziel. Giovanni deelt de principes op een ontspannen manier en haalt tevoorschijn dat wat jij kan toevoegen in Gods gezin.

workshops voor tieners

Voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar is er Alpha Youth. Een geweldige plek ‘to explore the meaning of life’. Ook een prima plek om je vrienden mee naar toe te nemen. 10 avonden en een zaterdag alles over het wie, wat, waarom en hoe van geloven. Alpha Youth: gratis, gezellig en zonder gedoe! Zaterdag 11.30 uur Alpha tent. Voorproefje: kijk op www.alphayouth.nl.
Aan de hand van foto’s vertelt Stephan Michiels over zijn jeugd in een streng katholiek gezin. Als fan van hardrock, motorrijder en drugsverslaafde sloot hij zijn hart om niet gekwetst te worden. Tot die kerstavond, toen hij voor de wieg aan Jezus vroeg: “Ach, als U in mijn hart geboren kon worden!”. Vanaf dat moment begint een stapsgewijze reis terug naar het geloof.

God prijzen en loven kan je op vele manieren doen, in deze workshop gaan we uit de bol gaan voor God. We gaan dansen voor God en veel kampherinneringen ophalen met leuke kamp-/volksdansen. Dus heb je zin om even los te gaan? En heb je nog energie over? Kom zeker af!

Een verschil maken in de wereld van vandaag, maar hoe? We gaan dit samen ontdekken, onder andere door rollenspellen.
Hoe groen is jouw geloof? Of heeft dat er niets mee te maken?
Klimaatmarsen, shoppen bij Primark, of minder vlees eten. Is dat ook iets waar jongeren die geloven over moeten nadenken? Ga in gesprek met Benno Geertsma, al jarenlang bezig met geloven en duurzaam leven. En ontdek zelf wat jij kan doen!
Bij het sjorren verbind je twee balken aan elkaar met touw. Deze veelgebruikte techniek is handig voor het bouwen van constructies, zoals tenten op palen, tafels, vlaggenmasten, etc. Kom en leer hoe je deze iconische scoutstechniek toepast!
Wanneer men de Bijbel leest, is het bijna onvermijdelijk om niet geïnspireerd te worden. Verschillende verhalen, zowel uit het Oude als het Nieuwe Testament voelen herkenbaar en zetten ons aan om te reflecteren en over te gaan tot actie. We laten onze creativiteit op de vrije loop om, vanuit deze Bijbelse inspiratie, een verschil te kunnen maken in onze huidige samenleving.

De workshop, storytelling, begint bij het standbeeld van Pedro Coloma, voor de ingang van de abdijkerk. We gaan op zoek naar sporen van Pedro Coloma, stichter van de abdij.Wie hij was en wat hij voor Bornem betekende. We wandelen door de tuin van de abdij, waarbij we naar sporen zoeken van het abdijleven. We gaan binnen in de kerk, waar het verhaal van Bernardus en de Cisterciënzers tot leven komt, en we ontdekken hoe het gebedsleven van de monniken eruitzag.