ARTIESTEN

Martin Smith (UK) is een zanger en liedjesschrijver van zeldzame bekwaamheid en passie. Zijn mix van vaardigheid en integriteit heeft het publiek binnen en buiten de muren van de kerk sinds het begin van de jaren negentig versteld doen staan.

Als lid van de christelijke rock- en aanbiddingsband Delirious? toerde hij tot 2009, waarbij hij christenen over de hele wereld inspireerde met nummers als “Rain Down”, “Lord You Have My Heart” en “I Could Sing Of Your Love Forever”.

Vandaag heeft hij nieuwe liedjes, een nieuw publiek, maar de passie, het verlangen naar verbinding en transformatie brandt sterker dan ooit.

Martin is er op de een of andere manier in geslaagd om het vuur, de intensiteit, de hoop en de liefde die hem meer dan 20 jaar geleden voedden, te behouden.

Martin treedt op tijdens Art of Faith Festival op zaterdag 13 mei 2023. Ben jij er ook bij?

Bezoek zijn website.

Trinity (NL) is een gelovige band die muziekstijlen van over de hele wereld mengt tot een intrigerende sound.

Van Peruaanse folk tot Afrikaanse ritmes, mengen ze genres tot een eclectische muziekbeleving, aangenaam om naar te luisteren en verkwikkend voor de ziel.

Trinity wordt gevormd door drie Nederlandse broers die als missionaris in Peru zijn opgegroeid, Elbert (leadzang, fluiten, saxofoon), Johan (akoestische gitaren) en Niek Smelt (drums, percussie), en de in Nederland geboren Bert Bos (bas).

Ze performen op podia in heel Europa en laten het publiek dansen en springen tot eer van de Heer.

Trinity treedt op tijdens Art of Faith Festival op vrijdag 12 mei 2023.

Ontdek meer op hun website.

Paul Colman (AU) is een voor een Grammy genomineerde singer/songwriter/spreker/producer/entertainer.

Hij heeft opgetreden in 6 van de 7 continenten en in alle 50 staten van de VS. Hij heeft hitsingles geschreven, vele prijzen gewonnen en honderdduizenden platen verkocht.

In 2003 werd zijn band, het Paul Colman Trio, genomineerd voor een Grammy Award voor beste Pop Contemporary Gospel Album.

Paul reist nog steeds de wereld rond om zijn songs, gedachten en geloof te delen. In september 2017 bracht hij “MOST REQUESTED” uit, zijn meest recente collectie songs.

Paul treedt op tijdens Art of Faith Festival op vrijdag 12 mei 2023.

Bezoek zijn website.

Na het plotselinge verlies van zijn vader op 11-jarige leeftijd vond Pete McAllen alias Pyramid Park (UK) troost in het maken van muziek en het schrijven van liedjes.
Deze levensperiode leerde hem gevoeligheid, gevoel en intuïtie die zijn songwriting tot op de dag van vandaag dienen.
Hij besloot andere mensen te helpen in hun moeilijkheden door alles in zijn kunst te uiten.

Pyramid Park houdt ervan hoe liedjes gesprekken kunnen openen na optredens… echte authentieke connectie met echte authentieke fans.
Pyramid Park heeft 7 landen bezocht, met twee albums (Not an Island, Vulnerability) en een EP als Britse indieartiest.
McAllen belichaamt de indie geest, hij runt Pyramid Park vanuit zijn garage als indie label, schrijft, filmt en maakt nieuwe gadgets.

Pyramid Park treedt op tijdens Art of Faith Festival op zaterdag 13 mei 2023.

Lees hier meer.

De muziek van StereoSnap (FR) kan het best omschreven worden als handgemaakte pop.

Deze Franse band kan elk aspect van het leven, of het nu gaat om geld, romantische liefde of geloof, bekijken door het prisma van de bijbelse waarheid.
God heeft diepe wijsheid te delen over alles wat we meemaken, dus waarom dat niet (nederig) bezingen.

Stel je een rnb-soulzanger voor, gekoppeld (letterlijk) aan een gitarist die à la Tom Misch tokkelt en die synths en bas en andere elektronische geluiden bespeelt door op knoppen te drukken (à la FKJ). Breng vervolgens een hiphopdrummer in de mix, die af en toe een live looping DJ wordt.

StereoSnap treedt zaterdag op het hoofdpodium op.

Bezoek hier hun website.

Mike Shining (BE) heeft iets unieks voor u in petto, een nieuw genre, “Rap Gospel”, dat ver afstaat van de clichés van de straat en de kerk.

In een muziekindustrie die voortdurend op zoek is naar originaliteit, neemt Gospel Rap de basis van twee gevestigde muziekstijlen en maakt ze toegankelijker voor het publiek.

In zijn teksten, brengt Mike een boodschap van hoop van negrospirituals in de zuiverste traditie van hip hop en urban muziek in de breedste zin van het woord.

Mike Shining combineert graag wat van nature tegengesteld lijkt te zijn.

Mike treedt op op het hoofdpodium op zaterdagnamiddag 13 mei.

 

Uitgesproken als ‘heaven’ is HAVAN (BE) de paraplu waaronder Hanne Vanhyfte-Dollery haar ‘momenten van inspiratie’ deelt.

Ze streeft ernaar het eclectische karakter van muziek te combineren met storytelling en het geluid van deze tijd vast te leggen om de mens van de 21ste eeuw te ontmoeten. Als millennial heeft ze de middelen en de vrijheid om zich onvoorwaardelijk tussen verschillende genres en sonische terreinen te begeven. Ze wil de connecties die ze heeft met verschillende culturen en plaatsen gebruiken en samenwerken met mensen uit alle lagen van de bevolking.

HAVAN staat zaterdagavond op ons small stage.

Rogier Pelgrim (NL) is een bevlogen liedjesschrijver en verhalen verteller. ‘Met zijn van God gegeven stem krijgt hij een zaal muisstil’ werd er ooit over hem gezegd.

Zijn muzikale helden zijn Johnny Cash, Sufjan Stevens en Damien Rice.

In 2012 kreeg hij meer bekendheid toen hij meedeed aan het televisieprogramma De Beste Singer Songwriter van Nederland. Hij deed sinds 2009 ruim 800 optredens in huiskamers, theaters, clubs en op festivals.

Op het Art Of Faith zal hij op vrijdagavond uit zijn oude Engelstalige repertoire ten gehore brengen maar ook zal hij nieuw Nederlandstalig werk spelen.

Bezoek hier zijn website.

Benjamin Vermeulen (BE) is een singer-songwriter die er naar streeft pretentieloze muziek in zijn eigen taal te maken.

Vanuit verwondering kijkt hij naar het leven en zoekt daar de poëzie en de muziek in. Het resultaat zijn liedjes die erop gericht zijn de afstand te overbruggen.

Samen met zijn band doet hij er alles aan om ieder podium zo klein mogelijk te maken en om uw hart te raken.

Benjamin treedt op tijdens Art of Faith op zaterdagavond 13 mei 2023.

Bezoek zijn website.

 

 

Wanneer Jan Jakob (DE) zijn gitaar oppakt en begint te zingen, komen er losse en groovy liedjes uit.

Jan Jakob observeert de wereld die aan hem voorbijgaat en laat zich daardoor inspireren. Hij behandelt zowel grappige ideeën als de grote en belangrijke onderwerpen van het leven. Direct, zonder omwegen, maar altijd creatief en onopvallend.

Eén ding is zeker: wanneer Jan Jakob optreedt, heeft het publiek het geweten!

Jan Jakob en zijn band warmen ons op voor Martin Smith op zaterdagavond.

Lees hier meer.

Papa Jack Couch (USA) is een singer/songwriter van inzicht, met een diep doorleefde emotie.

Hij brengt originals gesmeed in lange jaren van tweebaans autowegen rijden en rokende zonsondergangen, met invloeden die teruggaan tot Gram Parsons en Johnny Cash.

Een tragisch auto-ongeluk in 2009 kostte het leven van zijn geliefde vrouw Anne. In de daaropvolgende jaren, toen zijn leven opnieuw werd opgebouwd, keerde de muziek terug en bloeide op tot een late carrière, die drie albums en talrijke optredens omvatte.

Hij stelt nu zowel nieuwe als ervaren songwriters in staat hun creativiteit uit te breiden, en nieuwe muziek te schrijven, op te nemen en te verspreiden.

Papa Jack treedt op op zaterdagmiddag 13 mei 2023.

Bezoek hier zijn website.

Kiwisap … Klinkt gezond.

De muziekstijl en smaak van de leden van Kiwisap (BE) varieert nogal, maar hun repertoire is meestal smooth sailing met wat country, funky noten en af en toe een vleugje nostalgie.

Ze spelen covers van bands, maar houden er ook van om sommige nummers te deconstrueren en er een akoestische vibe aan geven.

De bandleden delen een grote liefde voor muziek en sommigen van hen gebruiken deze passie in hun professioneel dagelijks leven.

Samen muziek maken zorgt voor een hechte band die ze proberen te vertalen in hun muziek-vibe als band.

Kiwisap mag het festival afsluiten op zondag 14 mei 2023.

Zandkunstenaar Immanuel Boie brengt op zondagochtend zijn familiespektakel ‘Speciaal voor jou’, gebaseerd op het kinderprentenboek van Max Lucado.

Deze korte voorstelling is een parabel over God die ons talenten geeft en wij die ze vaak niet zien.

De boodschap van het verhaal? Doe vooral dat waar je goed in bent, om anderen te helpen.

Beleef deze show samen als gezin op zondag om 9u30 of om 10u in de Kids Zone.

Bezoek zijn website.

De One Man Show is een creatie van Ben van den Akker, die al 25 jaar ervaring heeft in het ontwikkelen en presenteren van kinderprogramma’s voor evangelisatie.

Zijn bijzondere manier van evangeliseren kreeg, vooral door het optreden als christengoochelaar, ruim aandacht van de media.

Onder meer was hij te zien in de tv-programma’s Nova, Spijkertijd, Het Elfde Uur, De Verandering en Catherine Keyl.

Ook werkte hij mee aan EO Familiedagen, Stichting Chris en verscheidene keren aan de grote pinksterconferentie van Opwekking.

Beleef deze familieshow op zaterdagmorgen om 11u in de Kids Zone.

Bezoek zijn website.

KISI (BE) is een internationale familie van kinderen, jongeren en volwassenen, die op weg gaat met liederen en musicals tot eer van God. Samen willen ze God ontdekken, talenten ontwikkelen, beleven, het Goede Nieuws vertellen, en elke dag met Jezus leven.

Twee keer per jaar (tijdens de hersft- en paasvakantie) brengt KISI een groep kinderen en jongeren bij elkaar, om gedurende een vijftal dagen samen het geloof te beleven. Tijdens zo’n kamp wordt een musical ingestudeerd en op de laatste dag wordt deze voor het publiek gebracht.

Daarnaast is er ook tijd voor catechese, spel, gebed, Eucharistie, ontspanning, lekker eten en veel gezelligheid.

Gedurende de laatste 10 jaar mocht KISI honderden kinderen en jongeren verwelkomen.

Tijdens het Art of Faith Festival entertainen de KISI’s op zaterdag jong en oud.

Ontdek hier het laatste nieuws over KISI.

La Chapelle Sauvage is een artistiek huis met vele kamers. Het ontstond onder impuls van de Belgische dirigent Karel De Wilde als een internationaal initiatief van jonge professionele musici komende uit geheel de wereld. Wat hen samenbracht en typeert is een wilde en ontembare muzikale ambitie met een eigentijdse, kritische en reflectieve attitude.

Niettegenstaande hun vaste kern modificeert hun bezetting zich gedurig naargelang het repertoire, dat een grote verscheidenheid aan kamermuziek bevat evenals werken voor symfonisch orkest en regelmatig samenwerkt met koren en internationale solisten. Hierbij gaan ze steeds op zoek naar een creatieve en authentiek verantwoorde uitvoering, gebruik makende van de kennis en modernste technieken waarover we heden ten dage beschikken.

Voor hun concert tijdens het Art of Faith festival op zaterdagnamiddag brengt Karel 4 strijkers mee om Haydns meditaties op de zeven laatste woorden van Christus aan het kruis te vertolken.

“De zeven laatste woorden van de Verlosser aan het kruis” – Joseph Haydn

Dit meesterwerk van de Oostenrijkse componist Joseph Haydn werd speciaal geschreven voor de kruisspelonk van Cadiz. Het begint met een ouverture gevolgd door zeven meditaties, auditieve ensceneringen als het ware, op de zeven laatste woorden van de Heiland aan het kruis.

De spelonk was duister, enkel met kaarslicht om het kruis verlicht, en tussen elke muzikale meditatie las de bisschop telkens één van de zeven laatste woorden
(“Vader waarom hebt gij mij verlaten”, “Ik heb dorst”, “Vrouw zie daar uw zoon” etc). Haydn goot elk van de zeven laatste woorden telkens in een ander muzikaal idee, steeds met sonatevorm structuur en toondicht aan het einde een geweldige aardbeving “Il terremote”.

Het behoort tot de toppers van de strijkkwartet literatuur, hèt genre waar Haydn de vader van is!

 

 

Sfeer en gezelligheid zijn verzekerd met deze drie vrienden die de klassiekers uit het New-Orleans repertoire afwisselen met meer recentere jazz-standards, een bossa,…

The Gentle JazzMen (BE) worden gevormd door Jurgen Willems (vocals, klarinet, altsax), Patrick Van den Heede (gitaar, tenorbanjo) en Leo De Potter (contrabas).

The Gentle JazzMen zorgen voor een gezellig samenzijn op zaterdagmiddag.

De winnaars van onze Band Contest

Optreden: vrijdag 12 mei 2023, 19u.

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA

Volg ons op social media en kom steeds meer te weten over onze line-up, sprekers en activiteiten.