ARTIESTEN

Good Weather Forecast vond lang geleden hun thuis. De drie broers Flo (zang), Jonny (gitaar) en Dave (drums) Stielper, evenals gitarist Titos Hailom richtten 10 jaar geleden een band op en speelden aanvankelijk een eigenzinnige muziekstijl tussen pop en punk. Iets later voegt de huidige toetsenist Timo Kästner zich bij hen. Het gaat meteen goed: Al na een paar maanden in de oefenruimte winnen de jongens de wedstrijd “Rock Without Limits”. Ze toeren door Zuid-Duitsland en later gaan ze door heel Duitsland en Europa. Tot op heden staan er enkele honderden optredens in 15 landen en drie continenten op hun teller. Met het nieuwe album “Superhumans” hebben ze hun sound volledig geherdefinieerd. De pakkende songs, intelligente teksten en diepgaande boodschappen doen denken aan Imagine Dragons, One Republic of Twenty One Pilots en zijn toch compleet anders.
Maar succes is niet echt waar het bij Good Weather Forecast om draait. Naast hun muziekcarrière begonnen ze een bediening in een middelbare scholen. De vijf jongens, die nu allemaal vaders zijn, zijn gepassioneerde muzikanten en gepassioneerde christenen. En dat is precies waarom Good Weather Forecast nog steeds onderweg is. Op mainstream rockfestivals, in tv-programma’s en op kleine clubpodia, maar ook op honderden middelbare scholen over de hele wereld. Hun energieke en door en door optimistische muziek is constant in ontwikkeling. De boodschap van hun songs is echter al die jaren hetzelfde gebleven. Via hun muziek en live show willen ze mensen inspireren en een glimp van Gods schoonheid en liefde zichtbaar maken.

Bezoek hun website.

Elle Limebear (UK) is een aanbiddingsleider, liedjesschrijver en artiest. Zij en haar man Tom wonen samen met hun kinderen in Brighton, Engeland. Ze brengt sinds 2018 haar eigen muziek uit en heeft nummers geschreven die internationaal in de hitlijsten hebben gestaan. Elle besteedt een groot deel van haar tijd aan reizen om kerken over de hele wereld te dienen en is vol passie om mensen vrijheid in Christus te zien vinden.

Elle is de dochter van Martin Smith die vorig jaar op onze mainstage stond.

Bezoek haar website.

Al sinds 2006 is de zanger/liedschrijver Matthijn Buwalda onderweg met zijn Nederlandstalige liederen, en steeds meer mensen ontdekken zijn muziek die het beste te omschrijven is als een kruising tussen kleinkunst en Nederpop. Begonnen met optredens in kerken maakte hij in 2012 de overstap naar het theater. Het resultaat tot nu toe: vijf uitverkochte theatertours en een snelgroeiend publiek dat de steeds groter wordende zalen vult. Muzikale samenwerkingen met o.a. Stef Bos, Stephanie Struijk en Jan Smit tonen de veelzijdigheid van Matthijn als schrijver én zanger. Hij is een van de schrijvers van het nummer ‘Dit pakt niemand ons meer af’ dat werd genomineerd voor een Rembrandt Award in de categorie Beste titelsong film. Ook won hij in 2015 de Buma cultuurprijs/Zilveren Duif award in de categorie Beste lied.

Bezoek zijn website.

Muziek bracht hen bij elkaar en een gedeelde visie in Christus, heeft hen bij elkaar gehouden!

De visie van PE Live, ‘de jeugd van een natie terug te brengen tot God door een muzikale ervaring’, werd gedragen in de harten van muzikaal en divers begaafde vrienden met een sterk verlangen naar een verandering in de manier waarop gospelmuziek door de jeugd wordt waargenomen van onze generatie. Deze vrienden gingen op pad om de overvloedige variaties in gospelmuziek te introduceren in Gent en andere Belgische steden.

In 2021 raakten ze in heel België bekend door hun deelname aan Belgium’s got talent. Bart Peeters gaf hen zelfs zijn Golden Buzzer omwille van hun positieve energie, fantastische harmonieën en vernieuwende kijk op gospel.

Bezoek hun website.

Daniel Marx werd in 1983 geboren in de oudste stad van België, Tongeren. Hij groeide op in een christelijk gezin. Muziek speelde in zijn familie een grote rol. Reeds op zeer jonge leeftijd begeleide hij kerkdiensten aan de piano. Zang werd zijn grote passie. Meer bepaald legde hij zich toe op close harmony en backings. Samen met zijn familie verzorgde hij optredens in België en daarbuiten.

Daniel trouwde met Elsbeth in 2012, en verhuisde naar Nederland. Door de afstand werd het wat moeilijker om vaak samen met zijn familie te zingen. Hierdoor kreeg hij wel tijd om zelf liederen te schrijven.

In 2017 kwam het eerste studioalbum uit: “Toon ons wie U bent” . Hiervoor werkte hij samen met vrienden uit België. Amper één jaar later brengt hij zijn tweede studioalbum uit: “God van trouw”. Sinds de zomer van 2018 speelt Daniel regelmatig met vier bevriende muzikanten op diverse plaatsen in België en Nederland.

Met zijn muziek hoopt hij dat mensen Jezus leren kennen en God mogen ervaren zoals Hij is: “Een trouwe Vader die er altijd voor ons is”, in welke situatie dan ook.

Bezoek zijn website.

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA

Volg ons op social media en kom steeds meer te weten over onze line-up, sprekers en activiteiten.