ARTIESTEN

Good Weather Forecast vond lang geleden hun thuis. De drie broers Flo (zang), Jonny (gitaar) en Dave (drums) Stielper, evenals gitarist Titos Hailom richtten 10 jaar geleden een band op en speelden aanvankelijk een eigenzinnige muziekstijl tussen pop en punk. Iets later voegt de huidige toetsenist Timo Kästner zich bij hen. Het gaat meteen goed: Al na een paar maanden in de oefenruimte winnen de jongens de wedstrijd “Rock Without Limits”. Ze toeren door Zuid-Duitsland en later gaan ze door heel Duitsland en Europa. Tot op heden staan er enkele honderden optredens in 15 landen en drie continenten op hun teller. Met het nieuwe album “Superhumans” hebben ze hun sound volledig geherdefinieerd. De pakkende songs, intelligente teksten en diepgaande boodschappen doen denken aan Imagine Dragons, One Republic of Twenty One Pilots en zijn toch compleet anders.
Maar succes is niet echt waar het bij Good Weather Forecast om draait. Naast hun muziekcarrière begonnen ze een bediening in een middelbare scholen. De vijf jongens, die nu allemaal vaders zijn, zijn gepassioneerde muzikanten en gepassioneerde christenen. En dat is precies waarom Good Weather Forecast nog steeds onderweg is. Op mainstream rockfestivals, in tv-programma’s en op kleine clubpodia, maar ook op honderden middelbare scholen over de hele wereld. Hun energieke en door en door optimistische muziek is constant in ontwikkeling. De boodschap van hun songs is echter al die jaren hetzelfde gebleven. Via hun muziek en live show willen ze mensen inspireren en een glimp van Gods schoonheid en liefde zichtbaar maken.

Bezoek hun website.

Elle Limebear (UK) is een aanbiddingsleider, liedjesschrijver en artiest. Zij en haar man Tom wonen samen met hun kinderen in Brighton, Engeland. Ze brengt sinds 2018 haar eigen muziek uit en heeft nummers geschreven die internationaal in de hitlijsten hebben gestaan. Elle besteedt een groot deel van haar tijd aan reizen om kerken over de hele wereld te dienen en is vol passie om mensen vrijheid in Christus te zien vinden.

Elle is de dochter van Martin Smith die vorig jaar op onze mainstage stond.

Bezoek haar website.

Al sinds 2006 is de zanger/liedschrijver Matthijn Buwalda onderweg met zijn Nederlandstalige liederen, en steeds meer mensen ontdekken zijn muziek die het beste te omschrijven is als een kruising tussen kleinkunst en Nederpop. Begonnen met optredens in kerken maakte hij in 2012 de overstap naar het theater. Het resultaat tot nu toe: vijf uitverkochte theatertours en een snelgroeiend publiek dat de steeds groter wordende zalen vult. Muzikale samenwerkingen met o.a. Stef Bos, Stephanie Struijk en Jan Smit tonen de veelzijdigheid van Matthijn als schrijver én zanger. Hij is een van de schrijvers van het nummer ‘Dit pakt niemand ons meer af’ dat werd genomineerd voor een Rembrandt Award in de categorie Beste titelsong film. Ook won hij in 2015 de Buma cultuurprijs/Zilveren Duif award in de categorie Beste lied.

Bezoek zijn website.

Muziek bracht hen bij elkaar en een gedeelde visie in Christus, heeft hen bij elkaar gehouden!

De visie van PE Live, ‘de jeugd van een natie terug te brengen tot God door een muzikale ervaring’, werd gedragen in de harten van muzikaal en divers begaafde vrienden met een sterk verlangen naar een verandering in de manier waarop gospelmuziek door de jeugd wordt waargenomen van onze generatie. Deze vrienden gingen op pad om de overvloedige variaties in gospelmuziek te introduceren in Gent en andere Belgische steden.

In 2021 raakten ze in heel België bekend door hun deelname aan Belgium’s got talent. Bart Peeters gaf hen zelfs zijn Golden Buzzer omwille van hun positieve energie, fantastische harmonieën en vernieuwende kijk op gospel.

Bezoek hun website.

Be Witness werd opgericht in 2013 en beantwoordt aan de oproep van paus Franciscus: “Beste jongeren, stel je talent in dienst van het evangelie”. De jonge muzikanten komen oorspronkelijk uit Bordeaux en worden gedreven door hun geloof en passie. Door een stijl van popmuziek te ontwikkelen, hoopt de groep de hedendaagse cultuur te bereiken om Jezus te verkondigen aan de wereld van vandaag. “We willen getuigen van Christus zijn voor onze generatie door middel van onze muziek en onze lofliederen”.

www.bewitness.fr

Daniel Marx werd in 1983 geboren in de oudste stad van België, Tongeren. Hij groeide op in een christelijk gezin. Muziek speelde in zijn familie een grote rol. Reeds op zeer jonge leeftijd begeleide hij kerkdiensten aan de piano. Zang werd zijn grote passie. Meer bepaald legde hij zich toe op close harmony en backings. Samen met zijn familie verzorgde hij optredens in België en daarbuiten.

Daniel trouwde met Elsbeth in 2012, en verhuisde naar Nederland. Door de afstand werd het wat moeilijker om vaak samen met zijn familie te zingen. Hierdoor kreeg hij wel tijd om zelf liederen te schrijven.

In 2017 kwam het eerste studioalbum uit: “Toon ons wie U bent” . Hiervoor werkte hij samen met vrienden uit België. Amper één jaar later brengt hij zijn tweede studioalbum uit: “God van trouw”. Sinds de zomer van 2018 speelt Daniel regelmatig met vier bevriende muzikanten op diverse plaatsen in België en Nederland.

Met zijn muziek hoopt hij dat mensen Jezus leren kennen en God mogen ervaren zoals Hij is: “Een trouwe Vader die er altijd voor ons is”, in welke situatie dan ook.

Bezoek zijn website.

Timo Brandt is een singer songwriter uit Dingden, een klein dorpje in Duitsland. Mensen vergelijken zijn muziek met artiesten als Passenger, Damien Rice, David Gray of Ben Howard. Hij blijft echter weg van liefdesliedjes en richt zich meer op een spirituele intentie, op zoek naar het ware leven tussen de dagelijkse hectiek, God en een soort van zin in alles. Eenmaal binnengehaald door zijn aanstekelijke gitaarstijl, geraakt door zijn unieke stem, zul je snel herkennen dat deze man niet aan het rotzooien is. Hij bracht zijn eerste officiële album “Grounded” uit in 2018 via Timezone Records. Vorig jaar had Timo Brandt veel nieuwe nummers te delen, want zijn nieuwe album “All I Need To Know” verscheen in de herfst van 2023. Het Duitse tijdschrift “Acous c Guitar” schreef over zijn nieuwe songs: “Steeds weer slaagt hij erin om krachtige maar rustige melodieën te schrijven, die je wilt meezingen zonder dat ze te opdringerig zijn.”

SOBI, de in Londen geboren opkomende artieste die bekend staat om haar aangrijpende teksten en ontroerende melodieën, bracht op 23 februari 2024 haar debuutalbum “Beloved Child” uit. Dit diep persoonlijke album, dat grotendeels werd geschreven tijdens de eerste maanden van het leven van haar tweede zoon, werd in veertien dagen opgenomen en geproduceerd in Berlijn onder leiding van de voor een Grammy genomineerde producer Charlie McClean en Thomas Schöttl. Het album getuigt van het belang van familie en geloof in het leven van SOBI. Het motto van haar familie, “Je bent een geliefd kind van God”, dient als leidmotief.

SOBI zegt: “Zingen voor mijn kinderen en samen muziek maken is een belangrijk onderdeel van ons gezinsleven. Daarom was het logisch om liedjes voor hen te schrijven om hen te begeleiden en te troosten terwijl ze door het leven navigeren in deze mooie maar soms vijandige wereld.”

Tijdens het schrijfproces ontdekte SOBI dat “Beloved Child” niet alleen een album voor haar kinderen is, maar voor iedereen. Met elementen van folk, country en pop, doorkruist het album genres en spreekt het tot het innerlijke kind in elke luisteraar. SOBI hoopt dat de muziek resoneert met elke luisteraar en dat ze zich geliefd, gezien en verzorgd voelen.

Een Jazzband uit Mechelen met twee vaste leden: Immanuel Kaljouw (trompet, viool) en Darian Vanderswag (contrabas, gitaar).

Zonder al te veel franjes stellen de muzikanten van West Rim zichzelf voor als “een folkgroep met broers en zussen”.  Toch is er iets meer aan de hand: hun nummers klinken levendig, eerlijk en optimistisch. Algauw heb je zin om mee te neuriën of te zingen. Hun eerste album ‘Cross – een verhaal van Hoop, Geloof en Liefde’ werd een verhalende plaat: een mengeling van folk en indie. De nummers zijn vaak walsen, jigs of mazurka’s. Naast bas, gitaar, trompet & piano zijn er ook een diatonische accordeon en doedelzak die af en toe de toon zetten. Maar eigenlijk moet je ze gewoon eens horen. Hun eerste optreden ooit was op het ‘Festicert’, de voorloper van Art of Faith, maar intussen waren ze al te zien op talrijke podia.

www.westrim.eu

We hebben net zoals vorig jaar op zaterdag ook weer een klassiek concert in de abdij. We verwelkomen opnieuw La Chapelle Sauvage. Dit jaar brengen ze een greep uit het oeuvre van Rossini, Caccini, Massenet, Mascagni en Schubert o.l.v. Karel De Wilde en sopraan Louise Kuyvenhoven uit de Koningin Elisabethkapel.

https://www.lachapellesauvage.be/

De christelijke band Cross that Bridge ontstond 4 jaar geleden vanuit gebed. Met eigen geschreven liederen, vooral aanbiddingsliederen, en covers van andere christelijke artiesten organiseert de band geregeld lofprijzingsavonden in Merelbeke. Daarnaast spelen en zingen ze ook op vraag op verplaatsing. De twee bandleden schreven intussen samen al zo’n 40-tal eigen nummers en brachten daarvan ook al enkele liederen uit met een passende videoclip. In februari en maart ging het duo voor de allereerste keer op tournee doorheen Vlaanderen met een paasprogramma. De naam van de band verraadt dat de leden graag bruggen bouwen: tussen verschillende generaties en de verschillende christelijke kerken … Verder behoren evangelisatie en kerkvernieuwing (vooral in de katholieke kerk) tot één van hun doelstellingen. Cross that Bridge werkte vorig jaar ook al mee aan het Art of Faith Festival door o.a. samen met andere muzikanten deel uit te maken van de worshipband tijdens de Celebration op de laatste dag. Dit jaar kun je ze op vrijdag aan het werk zien met hun eigen repertoire op de small stage van 18u15 tot 19u45.

Meer info: www.crossthatbridge.be

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA

Volg ons op social media en kom steeds meer te weten over onze line-up, sprekers en activiteiten.