WORKSHOPS

Hoe weet ik zeker dat ik geloof? We beginnen met een hapje en drankje, vervolgens zijn er afwisselend filmfragmenten en kleine groep gesprekken. Uiteraard kun je blijven napraten met de mensen van Alpha, maar de bijeenkomst duurt een uur. Toegang voor iedereen die geïnteresseerd is. Voor meer: www.alphavlaanderen.be

Kerkverlating onder Vlaamse jongeren. Vorig jaar deden we vanuit het Evangelisch Jeugdverbond (EJV) onderzoek naar hoe het komt dat jongvolwassenen de kerk massaal verlaten en wat de diepe verlangens zijn die daaronder verborgen zitten. In dit seminar licht Rebecca Cauwels zowel de oorzaken van, als de mogelijke oplossingen voor kerkverlating onder Vlaamse jongeren toe. Heb je een hart voor jongeren en voor de kerk? Van harte welkom!

Weet jij ook niet meer wat je met het boek Openbaring aan moet? Wordt je nerveus van de eindtijd theorieën? En vraag je je af waarom het er in het laatste boek van de Bijbel zo heftig aan toe gaat? Dan is deze workshop voor jou.
Ik neem je graag mee door het boek Openbaring om de schoonheid, hoop en relevantie ervan te herontdekken vanuit de Koninkrijkstheologie. We staan stil bij de betekenis van het oordeel, Babylon, de Wederkomst, maar ook de rol van de kerk en de climax van Nieuw Jeruzalem. Na deze workshop zul je Openbaring nooit meer op dezelfde manier lezen. We ruilen de angst in voor hoop, de verwarring voor inzicht en de onverschilligheid voor waardering. Ik zie je daar!
Over Koen:
Koen Prinzen is voorganger van Vineyard Groningen, een internationale kerk in de mooiste stad van Nederland. In 2023 bracht hij het boek Living in Anticipation of the Coming Kingdom; Revelation’s Relevance for Today uit met de ondersteuning van Alexander Venter en Derek Morphew.

‘Moeite met kiezen? Niet wat je op ‘s morgens je boterham wilt natuurlijk, maar met de dingen die er werkelijk belangrijk voor je zijn. Leer beter te luisteren naar je hart (zonder je hoofd te verliezen natuurlijk). Deze workshops geeft je drie manieren die onze Iggy (vollediger: Ignatius van Loyola – later meer) aanreikt om te helpen kiezen. Waler is jezuïet in jeugdwerk.

Een sketch met water dat in een fles moet geraken… net zoals de heilge Geest in ons leven wil komen.

Food, Faith & Friendship. Hoe leidt God dan mijn leven? De start is met drinks en snacks. Vervolgens neemt de presentator je mee door filmfragmenten en tussendoor kleine groepen ontmoetingen. Max een uur van je tijd. Blijven hangen en praten ook mogelijk. Toegang vanaf 15 jaar. Jeugdwerkers ook zeker meer dan welkom! Voor meer: www.alphayouth.nl

Omdat het zo ingewikkeld lijkt hebben we het er maar niet te veel over, lijkt het wel. De omgeving zegt het ene, de media wat anders en de Bijbel weer wat anders. Dit seminar gaat vooral over de kijk op seks in de fase voor het huwelijk. Maar het is zeker ook interessant als je al wel getrouwd bent. En dan niet een paar Bijbelteksten en klaar, maar we kijken verder dan dat. Gewoon eerlijk en relaxed. Giovanni Veldhuis is een ervaren spreker en jongerenwerker.

‘’Ongekende massamigratie! Vluchtelingencrisis! We worden overspoeld!’’ Door mythes, opgeklopte angsten en politiek gewin staat christelijke gastvrijheid onder druk. Laat je uitdagen en durf stelling te nemen. Tijdens een panelgesprek vormen we samen een opinie over migratie. We doorpikken mythes, gaan in op reële angsten en komen tot een nieuwe weg voorwaarts.

De kunst van communicatie .U wordt feestelijk ontvangen in de Alpha tent met koffie, thee en ander lekkers. Een echtpaar dat veel ervaring heeft met het geven van deze huwelijkscursus deelt een van de bijeenkomsten met u. Kom gerust zelf ook als echtpaar of als stel dat zich wil voorbereiden op trouwen. Tussen de filmfragmenten praat je samen mèt elkaar en dus niet in de groep òver elkaar. Uiteraard ben je ook single meer dan welkom als je wilt overwegen of de Marriage Course of Pré Marriage Course iets voor jou, je kerk of je parochie is. Voor meer: www.marriagecourse.nl en www.premarriagecourse.nl

SHINE is een beweging die jeugdleiders wil ondersteunen om niet-gelovige jongeren in hun omgeving te bereiken en hen daarin te helpen groeien in hun geloof. Hoe doet SHINE dat in andere landen en hoe willen we dat in België doen?

« Dansen is 3 keer bidden ». In het dansen drukken we onze vreugdes uit, maar ook onze twijfels, onze strijd, onze toenadering naar en onze verwijdering van de Heer. We leren mekaar te dragen en we laten ons dragen door de muziek. We gebruiken heel ons lichaam om de Heer te loven, te prijzen, te danken.