KUNSTTENTOONSTELLING

Art of Faith houdt van muziek en visuele kunst. Er zal dan ook een expositie te zien zijn bij de Abdij van Bornem. Hier kunnen bezoekers tot rust komen en bezinnen. Het festival wil christenen van alle leeftijden en strekkingen samenbrengen. Ondanks onze verschillen zijn we één in Christus, en deze eenheid willen we met elkaar vieren en tonen. De expositie zal dan ook in het teken staan van ‘Unity’.

We zijn op zoek naar bevlogen kunstenaars die met het thema ‘Unity’ aan de slag willen gaan, en hun visuele kunsten willen tentoonstellen op het festival. Uit de ingezonden kunstwerken zal een selectie gemaakt worden. Iedereen is welkom om mee te doen, mensen en kunst in alle vormen en maten: van schilderijen tot keramiek, van textiel tot glas of conceptuele kunst.

algemene voorwaarden

 1. Uit de kunstwerken die worden ingestuurd wordt door de organisatie een selectie gemaakt.
 2. Kunstwerken worden niet te koop aangeboden. Er worden geen prijzen geplaatst bij de werken.
 3. U dient uw werk zelf aan te brengen en op te halen van en naar de Abdij van Bornem.
 4. Iedere artiest die tentoonstelt zal ter compensatie een kortingscode ontvangen voor een korting van 25 euro bij aanschaf van een weekendticket.
 5. De kunstenaar mag extra infomateriaal aanleveren, zoals flyers, brochures of naamkaartjes (niet met prijzen) over hun artistieke werk. Deze zullen op een aparte tafel in de expositieruimte komen te liggen.
 6. Bij de geëxposeerde werken zal alleen info komen te staan/hangen met betrekking op het desbetreffende werk (max. 100 woorden).
 7. De kunstwerken worden in en rond de Abdij opgesteld.
 8. Er zal toezicht zijn op de expositie gedurende het festival.

procedure

 1. Inzending van foto’s van kunstwerken voor 31 maart 2023 naar gerdine.baaij@aoff.be. De foto’s moeten van goede kwaliteit zijn zodat het kunstwerk duidelijk zichtbaar is. Bij 3D-werk – zoals sculpturen – vragen wij om foto’s vanuit verschillende invalshoeken op te sturen.
 2. Vermeld bij de inzending ook de afmetingen van het kunstwerk.
 3. De jury zal uiterlijk op 9 april laten weten welke kunstwerken tot de expositie worden toegelaten. We streven naar een mix van verschillende soorten kunst. Ook de kwaliteit en toegankelijkheid van het kunstwerk zijn voor ons heel belangrijk.
 4. Voor 22 april verwachten wij van de kunstenaar een Word-document met de volgende informatie:
  1. naam kunstenaar
  2. naam kunstwerk
  3. afmetingen
  4. materiaal
  5. uitleg met een max. van 100 woorden
  6. wanneer je je werk komt leveren
 5. 9-11 mei (10u-20u): aanleveren van kunstwerken in Bornem
 6. 12 mei: expositie wordt opgebouwd door het Art-team van AOFF
 7. 14 mei (14u-18u): ophalen van kunstwerken in Bornem

Voor bijkomende vragen kunt u steeds mailen naar gerdine.baaij@aoff.be.